CENTRUM MANAGER

Jurist, projectmanager, organisator en ondernemer. Zo kan ik mezelf best omschrijven. Aangenaam, ik ben Maarten Decramer, Centrum Manager.

Logistiek, evenementen en centrum management

Na enkele jaren in de logistieke sector (Katoen Natie groep) en een full service evenementenkantoor (DM&S) werd ik begin 2009 als zelfstandig dienstverlener, centrum manager in Kortrijk. Een voorrecht en vooral een uitdaging. De stad stond aan de vooravond van een totale omwenteling van haar retaillandschap: de opening van het shoppingcentrum K in Kortrijk in het hart van de stad.

Net ervoor richtte het stadsbestuur samen met de handelaars en KinKortrijk een 'Business Improvement District' op, met het oog op gezamenlijke initiatieven ter bevordering van het centrum en de retail. Dergelijke organisaties vind je niet alleen in Kortrijk, ook Beveren is een toonvoorbeeld.

Integreren en aantrekkingskracht verhogen

Hoofdopdracht in Kortrijk bestond erin alles in het werk te stellen om de integratie van de extra 30.000mwinkelvloeroppervlakte in het hart van de stad zo optimaal mogelijk te bewerkstelligen en zoveel mogelijk shoppers naar Kortrijk te halen vanuit alle windstreken. Eind 2012 staat het Handelsdistrict Kortrijk Centrum aan de vooravond van een tweede fase na de opstart. Eén die meer verantwoordelijkheden met zich mee zou moeten brengen. En meer slagkracht, wat mij betreft. Centrum management is namelijk cruciaal in het professionele beheer van een binnenstad. 

Visie en aanpak van een centrum

Een stad die haar retailers, inwoners en zelfstandigen lief heeft en koestert, moet het uiterst professioneel en ambitieus aanpakken. Vanuit die overtuiging en op basis van enkele jaren dagelijkse ervaring, heb ik vandaag het genoegen centra te begeleiden die de aantrekkingskracht op hun doelpubliek willen verhogen. Steden en gemeenten, handelsverenigingen, shoppingcentra, winkelparken, toeristische regio's ... Het zijn allemaal 'Centers' met een zekere graad van 'Attraction'.

Het Center Of Attraction model geeft het centrum hierbij een leidraad die zich focust op visie op basis van kennis, lange termijn, samenwerking en professioneel management. Of met andere woorden: Wees een onderneming en haal het onderste uit die kan!

Steeds bereid voor bespreking bij een koffie of een stevige pint. Contacteer me.